”Når jeg kan klare det kan alle klare det”1

Maria Richter Christensen

Alder: 31

Højde: 168

Tidligere tøjstørrelse: 48-50

Nuværende tøjstørrelse: 40-42

 

Jeg glemmer aldrig den sommerdag i august 2013, da jeg var på ferie ved Gardasøen i Italien. Jeg vidste godt, at jeg var overvægtig, men talte ikke meget om det, faktisk aldrig. Da jeg så et afslørende foto af mig selv, gik sandheden imidlertid op for mig. Den var helt galt med vægten. Der var ingen tvivl om, at noget måtte gøres, og det skulle være øjeblikkeligt. Ellers ville overvægten give mig alvorlige problemer og fysiske skader i fremtiden. Jeg var blot 27 år på dette tidspunkt.

Da jeg kom hjem, fik jeg en tid hos lægen. Det var mandag den 2. september 2013, og nålen på vægten stoppede først ved 123,2 kilo. Man behøvede ikke nogen højere medicinsk uddannelse for at vide, at det kunne kroppen ikke holde til i længden. Derfor besluttede jeg at ændre mit liv!

Den 7. juni i fjor fyldte jeg 28, og havde den bedste fødselsdag i mange år. Jeg kan med stolthed konstatere, at jeg nået et imponerende mål, nemlig at komme ned under 80 kilo. I løbet af blot ni måneder havde jeg tabt 43.5 kilo, ved hjælp af Cambridge vægttabs program. Jeg føler mig nu fysisk bedre tilpas end nogen sinde før, og har fået min livsglæde tilbage.
Når jeg kan klare det, kan alle. Det har ikke altid været en sjov rejse, at gå fra 123 kilo til under 80 på så kort tid. Det har været et surt show ind imellem, og jeg har flere gange været ved at opgive. Men med stor hjælp fra min Cambridge konsulent, der har støttet og motiverede mig kom jeg godt igennem mit store vægttab.
Jeg har altid været en stor pige. Som teenagere var det de klassiske fejl med alt for meget cola og chips, der satte sig på sidebenene. Jeg levede usundt, og langsomt kom de mange kilo snigende. Som 15-16-årig var jeg 168 cm høj og vejede omkring 90 kilo.  Trods min høje vægt er jeg aldrig blevet drillet i skolen. Når der skulle spilles fodbold eller håndbold, luskede jeg altid ind i målet, og i gymnastiktimen lavede jeg sjov med, at jeg umuligt kunne få min store bagdel med rundt i en vejrmølle. Det grinte både lærer og kammerater lidt ad, og jeg fik lov til at være i fred.

 

Igennem årerne tog jeg flere og flere kilo på, og mandag den 8. september 2013 måtte det have en ende. Jeg kontaktede en nærliggende konsulent fra Cambridge og startede på vægtabsprogrammet med professionel vejledning. Mit mål var at komme under 80 kilo så hurtigt som muligt.

Den første uge tabte jeg 4.5 kilo, og i løbet af 14 dage havde jeg smidt 12 kilo. De hurtige resultater gav mod på mere. Samtidig fik jeg et håb om, at jeg en dag kunne leve et normalt liv. Men jeg vil ikke gøre mig bedre eller mere viljestærk, end jeg er. Jeg var flere gange ved at give op. Men på køleskabet har jeg et foto af mig selv, iført en pink top, fra da jeg vejede 123 kilo. Det har været den bedste inspirationskilde til at fortsætte. Jeg er stolt over hvad jeg vejer i dag. Jeg tænker altid over hvad jeg spiser, og jeg dyrker masser af motion.

 

Jeg har fået stor opbakning fra både Cambridge, familie, venner og søskende. Efterfølgende har jeg inspireret flere overvægtige til at deltage i Cambridge vægtplans program. De har set resultatet, samt hvor glad jeg har været for Cambridge produkterne. Blandt andet har min tvilling søster tabt 48 kg så vi nu igen ligner to dråber vand.

 

Jeg har besluttet at fortælle min vilde vægthistorie til inspiration for andre, der kæmper med overvægt og alt det, der følger med de mange kilo.

Og for nu at hjælpe andre har jeg taget skridtet og blevet Cambridge Vægtplan konsulent. Her kan jeg se hvordan et Cambridge Vægtplan forløb kan ændre folks liv og jeg kan støtte og motivere med de erfaringer jeg har fået ved selv at være på samme rejse.