Jannie Lykke Pedersen, 32 år. Vægttab 53,7 kg

 

Historie

Jeg var ikke overvægtig da jeg var barn og jeg dyrkede masser af sport. I teenageårene fik jeg desværre flere skader, der tvang mig til længere pauser fra sporten og det var på samme tid at antallet af fester blev flere og den mere normale mad endte med at blive mere til ”junk-food” med vennerne.

Da jeg blev 20 flyttede jeg fra det jyske til København hvilket ikke betød noget positivt i forhold til antallet af fester og madvanerne og vægten voksede i takt med det. På trods af min vægtforøgelse følte jeg stadig at jeg havde det godt. Jeg var glad, positiv og brugte ofte min egen størrelse som ”en joke”. Jeg følte ikke at overvægten havde indflydelse på min personlighed. Kun når tøjet ikke lige passede eller jeg kiggede mig i spejlet kunne jeg se ændringen.

Øjeblikket hvor det gik op for mig at min vægt havde en betydning for mig, kom til en julefrokost med mine venner fra skolen. Nu var jeg pludselig den største!! Jeg havde aldrig været den mindste, men heller aldrig været den største! Men NU var jeg ………Efter den julefrokost fandt jeg hvert år en undskyldning for IKKE at deltage selvom jeg jo inderst inde gerne ville (jeg skulle arbejde………havde en anden julefrokost etc. ) Jeg kunne bare ikke overskue at møde 9-11 andre unge smukke unge kvinder – normalvægtige – og så mig, der bare blev større og følte mig ulækker, grim og alt for fed!

Igennem de seneste 10 år har jeg forsøgt at skjule mig selv og min overvægt. Både gennem ond humor om mig selv og gennem påklædning. Jeg har ikke været på stranden i badetøj fordi jeg var bange for at blive genkendt! Jeg har forsøgt at ”passe ind” i et forsøg på ikke at vække for meget opmærksomhed og dermed undgå at folk kiggede på mig eller kommenterede min overvægt.

Jeg har prøvet at være væk hjemmefra enten med mit job, min familie, i forlystelsesparker eller på ferie og oplevet sæder, der simpelthen var for små til mig på grund af min størrelse. Følte at de var så små at de ville følge med mig når jeg skulle videre!

I løbet af 2015 eskalerede det hele – både privat og jobmæssigt. Alt var negativt, selv min normal gode humor forsvandt ligesom min energi. På det tidspunkt var jeg også på det højeste rent vægtmæssigt. Jeg kom til et punkt hvor jeg ikke havde energi til at lave sjov når beboerne på mit job kommenterede på min vægt/overvægt.

I februar 2016 var jeg på en rejse til Bali og Thailand og følte at jeg konstant blev mindet om hvor fed jeg var! Det var da jeg kom tilbage til Danmark jeg læste en artikel om Maria, som var Slimmer of the Year i 2015 i den lokale avis. Jeg kontaktede Janneke, der var Marias konsulent og havde den første konsultation den 1. marts 2016.

Den 3. Marts 2016 fik jeg mit første Cambridge Weight Plan produkt og fra den dag har mit liv ændret sig drastisk. Jeg har fået al min humor, munterhed og ikke mindst energi tilbage og som en bonus ”livet”. Alle mine negative tanker er vendt til 110 procent positive tanker. Nu ser jeg muligheder i stedet for begrænsninger.

Jeg tror på mig selv og tror på at jeg kan gøre de ting, som jeg ønsker at gøre. Jeg accepterer ikke bare alting, som jeg gjorde før. Jeg har lært at jeg ikke behøver at nøjes med det 2. bedste, men faktisk fortjener det bedste i mit liv.

Jeg kan igen spille floorball, gå i træningscentret eller lege med mine nevøer.

En af de små ting, der kan give mig et “hverdags-kick”, er når jeg skal passere et smalt sted……..f.eks imellem to personer eller mellem en stol og en væg, uden at skulle flytte stolen. Jeg kan passere uden at mine bryster, mave eller bagdel rører – det er en fantastisk følelse, men det tager noget tid at komme til den følelse. Jeg trækker ofte stadig maven ind uden at tænke over det!

At tage noget af mit gamle tøj frem fra skabet og se hvilken ændring, der er sket over det sidste år er ubegribeligt og slet ikke til at forstå, men samtidig en vildt god følelse selvom jeg ikke forstår det helt 100% endnu.

Jeg er en gladere og bedre person ind jeg har været i mange år. Jeg er meget taknemmelig og min appetit på livet er igen stor.

Jeg ser så meget frem til den kommende december hvor jeg skal til julefrokost med veninderne for første gang i 6-7 år.

janni-lykke-pedersen-foerbillede2 janni-lykke-pedersen-foerbillede3